Uporabljamo piškotke RINOPLASTIKA
Since 1987

Zakaj je pomembno, da izberete izkušenega in dobrega estetskega kirurga?

V medijih lahko preberemo mnogo člankov in recenzij o operacijah nosu. Uspelih in tudi tistih, ki so žal delo nespretnega kirurga, ki v ljudjeh zbujajo dvome ter krivijo poglede na to, kako operacija nosu izgleda.

Ljudje se sprašujejo kaj je šlo narobe pri tej operaciji, zakaj nos nima takšne oblike kot bi jo moral imeti in ali je dejansko z leti spremenil obliko in zato sedaj ne izgleda več estetsko dovršen?

Nos mora po lepotni operaciji obdržati obliko za vedno. Kadar je nos delo spretnega in izkušenega kirurga, mora ostati točno takšen, kot je bil načrtovan in točno takšen kot si ga je pacient želel – seveda v kolikor ne pride do poškodbe.

Operacija nosu je trajen poseg. Verjetno ste videli več fotografij zadovoljnih pacientov, ki jim je operacijo nosu opravil izkušen, dober in spreten kirurg. Rezultati so seveda izjemni, zato je rinoplastika ena izmed top 5 lepotnih posegov na svetu in to že kar 5 leto zapored. Uspešna operacija nosu lahko popravi mnogo nepravilnosti in povrne obrazu harmonijo ter skladnost.

Vendar tudi tukaj lahko gredo stvari narobe. Pacienti, ki operacijo nosu opravijo pri neizkušenem kirurgu, se zbudijo in se njihove more šele začnejo. Nezadovoljni so z končnim izdelkom svojega kirurga in ker je nos ravno središče obraza, tukaj nastane velik problem. Neuspešna operacija nosu je na vašem obrazu in vsem na očeh. Samo v Ameriki je 27% operacij nosu revizijskih, kar pomeni, da estetski kirurgi popravljajo škodo, ki je bila povzročena s prvo operacijo.

Preden svoj nos zaupate estetskemu kirurgu, o njegovem delu naredite obširno raziskavo, preverite reference, preverite slike prej/potem, preglejte videomaterial, pozanimajte se na forumih in tako dalje. Ne zaupajte na slepo lepim besedam oglaševalskih panojev. Ko boste enkrat na pregledu, bodite iskreni o svojih pričakovanjih in željah, le tako bo lahko kirurg vedel kaj si želite in kakšna so dejanska pričakovanja, seveda bo povedal tudi svoje stališče in vam podrobno razjasnil ali so vaše želje dosegljive. Bodite iskreni, pogovarjajte se in sprašujte.

Tudi v Polikliniki dr. Tončić opravijo veliko sekundarnih operacij nosu in poskušajo pacientom popraviti izgled ter samozavest, ki se je drastično znižala zaradi neuspele rinoplastike. Po podatkih Poliklinike, kjer na Hrvaškem dejansko opravijo največ operacij nosu (lepotnih in funkcionalnih) pa se tudi letos niso srečali niti z eno revizijo nosu na svojem pacientu. Operacijo nosu v Poliklniki dr. Tončić opravljata priznana, izkušena in spretna estetska kirurga, dr. Dinko in Rajko Tončić, pri obema pa se vidi, da to počneta s srcem in resnično želita pacientom polepšati življenje, zato iz njihove klinike zagotovo ne boste šli razočarani.