Uporabljamo piškotke RINOPLASTIKA
Since 1987

Mladoletni pacienti

Nos se lahko nepravilno razvije v najbolj občutljivem človekovem obdobju - to je v puberteti, ko začne človek razvijati svojo osebnost. Intenzivne spremembe so pogosto očitne že pri 16. letu in v primeru, da nos vpliva na psihofizično stanje mlade osebe ali na njen razvoj, svetujemo staršem, da razmislijo o kirurškem reševanju estetske napake. V puberteti in do nekje 24. leta se poleg nosu lahko prekomerno razvijejo uhlji (hrustanec), brada (hrustanec), dioptrija (roženica), dojke pri moških in ženskah (žleze), vsem pa je skupno, da gre za razrast tkiva, ki se ga nabere preveč. To so biološke nepravilnosti, ki se lahko popravijo samo s kirurško intervencijo.

V primeru velikega nosu, bo imel otrok kompleks, posebej dekleta, vendar tudi fanti niso izjema. V Polikliniki dr. Tončić je znan primer mladoletnega košarkarja, ki si je zaradi velikega nosu pustil dolge lase in začel glavo 'nositi' navznoter. Rinoplastika je pri pacientu rešila vzrok nezadovoljstva in preprečila problem v vratnemu vretencu in s tem hrbtenici, kar bi bila nepovratna škoda.

Nos lahko v večini primerov povzroča močna psihološka nelagodja, ki pa so pravzaprav posledica delovanja možganov. Možgani so navajeni reda in da so stvari v harmoniji. Opazijo nered v hiši, če lasje niso ravno postriženi, tudi, če frizer trdi, da so. Če je list neravno odrezan, dve različni polovici jabolka ali česarkoli drugega. Nerealno je pričakovati, da bo oseba, čeravno v razvoju, videla drugače. Staršem zato svetujemo odkrit, iskren in realen pogovor ter da se skupaj s pacientom zglasijo na kirurški posvet s specialistom za rinoplastike Dr. Tončićem.

Operacija nosu se v primerih mladoletnih naredi s privolitvijo staršev. Ravno tako je v Polikliniki obvezno strinjanje staršev mladih odraslih, saj je podpora odraslemu otroku v neizmerno korist tako iz pacientovega kot kirurgovega stališča in je tako poseg klinično in moralno upravičen.

Polnoletni pacienti

Ko otrok dopolni 18. let dobi s tem pravico do odločanja. To pomeni tudi za estetski in plastičen poseg. Kar pa je staršem lahko v nestrinjanje in predvsem strah,da se sicer odrasel otrok ne odloča prehitro in kaj, če rinoplastika ne bo uspešna.

V Polikliniki dr. Tončić sprejemamo in izvajamo rinoplastiko mladoletnih in mladih odraslih skrajno resno, odgovorno in predvidljivo za kasnejši razvoj glave . Vaš 'otrok' je rokah Mr. Dr. Sci. Rajka Tončića in Dr. Dinka Tončića varen, operiran z vam vnaprej poznanim kirurških načrtom in ciljem posega, oskrbovan v nadstandardni negi ter bo okreval v najkrajšem času.

Domov se bo vrnil točno tak kot je bil pred operacijo, z nežno in obrazu skladno spremembo. Vašega otroka se z operacijo ne spremeni v drugačno osebo, ampak popravi nepravilnosti, ki so odgovorne za neproporcionalnost obraza. Vrne se nos, ki ga je imel, dokler se niso začele na njemu razvijati nepravilnosti, kar je ponavadi do 16. leta ali ni prišlo do poškodbe ter v skrajnih primerih neuspele rinoplastike.

Na prvi pregled vedno povabimo starše, ki ob prihodu v kliniki dobijo pomemben prvi vtis, se spoznajo s kirurgom Dr. Tončićem, so navzoči na pregledu in se za poseg odločijo skupaj z otrokom. Take konzultacije ponavadi trajajo dlje, saj je cilj v vsakem segmentu storitve popolno zaupanje staršev in pacienta ter tako dobiti najboljši možen izid upravičenega lepotnega posega.