Uporabljamo piškotke RINOPLASTIKA
Since 1987

Sekundarna operacija nosu ali revizijska rinoplastika

Ste naredili lepotno operacijo nosu, vendar z rezultatom niste zadovoljni? Rešitev za vas je sekundarna operacija nosu ali revizijska rinoplastika v Polikliniki dr. Tončić. 

Kaj je sekundarna operacija nosu?

Sekundarna operacija nosu je kirurški postopek, pri katerem Dr. Tončić korigira estetski rezultat predhodnega posega. Pri posamezniku, ki po primarni operaciji slabše diha, pa se korigira tudi funkcija nosu. Revizijska operacija nosu je primerna, kadar je od prve operacije minilo najmanj šest mesecev. Včasih je potrebno počakati dlje, da se nos zaceli in se sekundarna operacija nosu naredi po enem letu od predhodnega posega.  Po podatkih svetovne plastične kirurgije, je kar 40% pacientov nezadovoljnih z estetskim rezultatom operacije nosu. To je zastrašujoča številka, ki je pokazatelj, da je operacija nosu zelo zahteven poseg in je njen uspeh odvisen od kirurgove usposobljenosti za to operacijo. Zato previdno pri izbiri kirurga, saj nos, ki vam ga naredi, nosite na obrazu vi. V Polikliniki dr. Tončić izvajajo uspešne lepotne in funkcijske (ORL) operacije nosu ter nimajo revizij za svojimi posegi oziroma na svojih pacientih. Gre za važen podatek, saj je osebi, ki se odloči, da bo s pomočjo operacije izboljšala videz nosu, najbolj pomembno, da je operacija nosu uspešna in ne bo potrebovala novega posega.

 

Kako vam lahko pomaga sekundarna operacija nosu?

Lepotna kirurga Mr. Dr. Sci. Rajko Tončić in Dr. Dinko Tončić uspešno izvajata revizijske operacije nosu za katere sta visoko izkušena in strokovno usposobljena. S posegom korigirata različne neželene rezultate prvega posega, kot so prekomerna korekcija nosu, širok nos po operaciji, neestetska konica nosu ter težave z dihanjem. Dostikrat se zgodi, da je nos po operaciji sicer oblikovan primerno, vendar je na obrazu postrani. Tudi to lastnost odpravi revizijska rinoplastika. 
Sekundarna operacija nosu največkrat zahteva uporabo dodatnih tkiv, s katerim se nos učinkovito preoblikuje. Pri tem vzame Dr. Tončić hrustanec iz uhlja ali kolka, le redko se koristi tkivo iz nosu (septuma), saj ga navadno po operaciji nosu primanjkuje. Na uspeh operacije vpliva tudi elastičnost kože na nosu, ki se je s posegom ne more popraviti. 

Ste primeren kandidat?


Revizijska operacija nosu je za vas primerna, ko je od posega pretekel določen čas (šest do dvanajst mesecev) in ste zdravi ter ne kadite. Pregled pri Dr. Tončiću bo pokazal ali je sekundarna operacija nosu za vas smiselna, to je, ali vam bo zanesljivo izboljšala videz nosu in s tem pojavnost vašega obraza. 
Kadar ste s predhodnim posegom dobili nos, ki vam nikakor ne pristaja na vaš obraz (spredaj, iz profila) je na pregled potrebno prinesti fotografije vašega nosu pred operacijo. S tem dobi kirurg Dr. Tončić 'pravo sliko' o vašem nosu in lažje ugotovi defekte, ki so nastali po predhodnem posegu. 
Vabimo vas, da se o možnostih vaše korekcije nosu pogovorite na pregledu z Dr. Tončićem, na katerega se lahko prijavite na 041 980 950 ali na info@happymed.si. Pregled bo pokazal kako vam lahko sekundarna operacija nosu izboljša stanje ter uresniči vaša estetska pričakovanja.