Uporabljamo piškotke RINOPLASTIKA
Since 1987

Kako poteka rinoplastika?

Rinoplastika je neboleč kirurški poseg. Izvaja se v najsodobnejši potencirani lokalni anesteziji ali splošni anesteziji v primeru revizij s hrunstančnimi grafti.
Med posegom spite, nič ne čutite. Kirurg pa medtem preoblikuje vaš nos in vam spreminja obraz. Uporablja dleto, ki jo namesti na hrustanec z namenom, da ga bo spilil ali odstranil. Rezultat tako nastaja pod kirurškimi rokami.

Rinoplastika traja pri izkušenemu Dr. Tončiću 30 minut. V primeru revizije nosu je poseg daljši.

Ko se zbudite, imate v nosnicah nameščene tampone, ki preprečujejo krvavitev. Dr. Tončić vam jih odstrani tri dni kasneje, sedmi dan pa pridete na odstranitev opornice, ki jo na nosu nosite brez samovoljnega odstranjevanja sedem dni. Takrat prvič vidite svoj novi nos.

Zakaj potencirana lokalna anestezija?

Pacient se lahko ustraši, da bo lepotno operacijo nosu v lokalni anesteziji občutil. Potencirana lokalna anestezija je naziv za sedacijo (umirjanje, globoko spanje) in lokalizirano anesteziranje mesta posega. Med posegom pacient ničesar ne občuti, spi, pri tem pa spontano diha, kar je nesporna prednost pred splošno anestezijo, kjer je za dihanje odgovoren aparat. Spontano dihanje je takšno kot sicer kot spite in lahko Dr. Tončić ugotovi motnje dihanja ali smrčanja med samim posegom, kar tudi operativno reši v istem kirurškem aktu.

Potencirana lokalna anestezija omogoča:

  • neboleč poseg
  • hitrejše okrevanje od anestezije
  • spontano dihanje
  • spontano odkrivanje motenj dihanja
  • ne povzroča spominskega zapisa dogodka, saj pacient med posegom spi
  • boljše operativne pogoje za kirurga.

Kadar se naredi revizijska ali globok funkcionalna septo-rinoplastika, dobi pacient splošno anestezijo. Pred posegom mora opraviti EKG preiskave in krvno sliko ter specialističen pregled anesteziologa. Kadar se naredi rinoplastika v potencirani lokalni anesteziji, pa zadostujejo preiskave krvne slike.