Uporabljamo piškotke RINOPLASTIKA
Since 1987

Operacija nosu za boljšo samopodobo in zdravje

Ljudi, ki imajo neskladen nos z obrazom in so s tem nezadovoljni, od otroštva spremlja zmanjšana samopodoba. Imajo prevelik nos, kljukast, predolg ali kakšno drugo estetsko nepravilnost. Nekateri so celo v otroštvu bili tarča zbadljivk in jim je to pustilo posledice na samopodobi še danes. Spet drugi so imeli poškodbo in imajo sedaj deformiran nos in težave z dihanjem. Operacija nosu lahko odpravi težave in izboljša samopodobo.

Ljudje se vedno bolj pogosto odločajo za korekcijo svojih nepravilnosti na obrazu ali telesu. Nekateri zaradi tega, ker jim omogoča boljše življenje iz zdravstvenga vidika, drugi iz estetskega vidika, kar ni več tabu tema današnjega sveta in ni nič sramotnega. Vsak ima pravico, da se v svoji koži počuti dobro, lepo in zdravo. Zato posegi estetske kirurgije, med njimi tudi operacija nosu, predstavljajo rešitev za mnogo tegob.

Estetska kirurgija se je dandanes že tako razvila, da se nepravilnosti lahko odpravijo brez posledic in s hitrim okrevanjem. Operacija nosu je postala neboleč kiruški poseg, saj med posegom spite in ne čutite bolečine. Poseg se izvaja v potencirani lokalni ali splošni anesteziji, medtem pa kirurg opravi potrebno korekcijo. Po operaciji vam v nosnice vstavijo tampone, za preprečevanje krvavitev, ki jih tretji dan po posegu že odstranijo. Vaš nos zaščitijo tudi z opornico, ki pa jo odstranijo sedmi dan po operaciji in takrat prvič vidite svoj novi izgled. Dr. Dinko Tončić nam je zaupal, da so reakcije pacientov neprecenljive. »Pacienti najprej ne verjamejo, da je možno tako polepšati njihov obraz, z eno samo operacijo. Potem, ko vidijo rezultate so očarani. To je zelo ganljiv trenutek, tako za pacienta, kot za kirurga. Veliko pacientov po operaciji nosu zaživi popolnoma novo življenje, posledično s pridobitvijo boljše samopodobe, se poviša kakovost življenja. To nas zelo veseli in zavedamo se, da na nek način izboljšujemo življenje.«

Pred samim posegom je potrebno s kirurgom imeti temeljit razgovor kaj vas dejansko moti na vašem nosu in kaj želite odpraviti – popraviti. Potrebno je predstaviti cilje, ki vam jih operacija nosu mora prinesti. Kirurg pa vam natančno pojasni kakšno metodo kirurškega posega bo pri vas opravil, kakšen bo potek in kakšni bodo rezultati.

Operacija nosu lahko odpravi naslednje nepravilnosti na nosu:

 • prevelik nos
 • kljukast nos
 • preširok nos
 • predolg nos
 • prekratek nos
 • grbo na nosu
 • široke nosnic
 • debelo ali preozko konico
 • izgubo hrustanca
 • zvit nos zaradi poškodbe
 • in operacija nosu vam lahko odpravi tudi težave z dihanjem. ​

Pacienti, ki operacijo nosu opravijo po poškodi, se sami javljajo, kako zadovoljni so z rezultati in kako boljše sedaj živijo.

Rezultat posega je vedno z obraznimi potezami skladen nos, kar pomeni, da bo novi nos ustrezal obrazu. Izgled bo naraven, mladosten in svež. V galeriji lahko preverite nekaj fotografij pred in po posegu in se sami prepričate kako kakovostni so rezultati.

Seveda tudi operacija nosu prinaša določena tveganja, kot vsaka operacija. Napačen gib kirurga pri samem posegu, lahko trajno zaznamuje nos pacienta, zato je pomembno izbrati izkušenega kirurga, ki je za sabo opravil že mnogo korekcij te vrste. Lahko se pohvalimo, da se v Polikliniki Dr. Tončić, tudi letos niso srečali z niti eno neuspešno operacijo nosu, stranke so zadovoljne in vedno z nasmeškom zapustijo njihovo kliniko, saj vedo, da stopajo na pot k boljšemu, kakovostnejšemu življenju.