Uporabljamo piškotke RINOPLASTIKA
Since 1987

Okrevanje in medicinska nega

Prve tri dni ostanete v pooperativni medicinski oskrbi, kjer osebje skrbi za položaj vaše glave, ko ležite (tudi med spanjem), vam pomaga pri hranjenju in čiščenju, vstajanju iz postelje ter bdi nad možno krvavitvijo nosu, ki jo je potrebno nemudoma zaustaviti. Krvavitev iz nosu je redka komplikacija, ko pa se zgodi, je pomembno, da menjavo tamponov naredi plastični kirurg ali medicinsko osebje z izkušnjami v operacijah nosu. Ko je nos operiran, je zelo ranljiv za najmanjše grobe dotike, ki lahko vplivajo na pooperativno obliko nosu. Ravno zato je važno, da ste do odstranitve tamponov v negi skrbnih strokovnjakov, ki bodo v tem času za vas skrbeli s polno oskrbo.

Kako je po operaciji nosu?

Okrevanje je neboleče.  Ne boste potrebovali protibolečinskih tablet. Nekaj časa se bodo čistile krastice in boste zaradi tega težje dihali. Med tem boste lahko koristili fiziološko raztopino, bistveno pa je, da se nosu čim manj dotikate. Kirurška metoda Dr. Tončića je mednarodno priznana, ne povzroča komplikacij pri okrevanju in pacienti okrevajo prej. Ženske lahko začnejo takoj po odstranitvi opornice uporabljati korektor ali puder ter s tem prikrijejo modrice ali oteklino, ki je značilna prva dva tedna po posegu.

Novi nos je potrebno čuvati. Rinoplastika je resda takojšnja lepotna preobrazba, toda nosne strukture potrebujejo svoj čas, da se zacelijo. Previdnost je potrebna pred udarci in pritiski (šport), plavanjem v bazenih, obiski savne, masaže ali limfne drenaže dva meseca kasneje, saj lahko le-ta povzroči zastoj vode v konici nosa. Pacient po posegu tudi ne sme nositi pretežkih očal, ki ustvarjajo pritisk na hrustanec in lahko vplivajo na pooperativno obliko nosu.

Lepotna operacija nosu vas bo naredila srečnejše, bolj samozavestne in predvsem svobodnejše. Okrevanje je hitro in ne obremenjuje pacienta z bolečino, slabostjo ali drugimi nelagodji. Dobro narejena rinoplastika pomeni zadovoljnega pacienta. Na kontrolah nam pacienti zaupajo, da so takoj naredili nekaj sto 'selfijev', se raje uredijo za profesionalno in osebno življenje ter niso več obremenjeni kako bo njihov nos videti na fotografijah. Rezultat je trajen.