Uporabljamo piškotke RINOPLASTIKA
Since 1987

Kaj je rinoplastika?

Rinoplastika ali operacija  nosu je umetnost lepega in uravnoteženega. Je najbolj zahteven in odgovoren plastični poseg v lepotni kirurgiji, ki je popolnoma odvisen od kirurgovih rok in bo trajno spremenil videz pacientov obraza.

Cilj operacije nosu je doseči obrazno harmonijo. Nos se preoblikuje, da postane v ravnotežju s drugimi obraznimi deli, s tem pa se na obrazu pacienta doseže proporcionalnost. Rinoplastika se lahko naredi tudi za korekcijo notranjih nosnih struktur, ki vplivajo na dihanje, zamašene nosnice, hranjenje in spanje.

Kakšen je pravilen nos?

Sinonim za lep nos je zlati rez na obrazu. Zlati rez pomeni uravnotežene obrazne strukture z lobanjo. Poleg nosa so to obrvi, oči, ličnice, usta, brada. Rinoplastika zato ni 'osamljen' poseg, pri katerem lepotni kirurg oblikuje popoln nos, temveč mora oblikovati najbolj pravilen nos za obraz pacienta.

Kadar naredi rinoplastiko mlajši odrasel (18-25 let), mora plastični kirurg posebej upoštevati dejstvo, da se pacientu glava še razvija. Nos bo ostal isti, glava pa bo zrasla.